آفات و بیماری های مهم درخت آلبالو:
بدون شک هر درخت میوه ای از جمله درخت آلبالو که در هر منطقه ای کشت شود دارای آفات و بیماریهای مختلفی است که نیازمند کنترل و مدیریت است در صورت عدم آگاهی باغداران از وجود این عوامل چالش بر انگیز و محدود کننده، ممکن است خسارات سنگین و گاها جبران ناپذیری به باغات آلبالو وارد شود و یا میزان سود حاصل از برداشت محصول به میزان بسیار چشم گیری کاهش یابد و باغ دیگر جنبه اقتصادی برای باغدار نداشته باشد از این رو در این مقاله سعی شده مهمترین آفات و بیماریهای درختان آلبالو معرفی گردند.
-
مگس گیلاس:
مگس گیلاس یکی از مهمترین و خسارت زاترین آفات درختان آلبالو و البته گیلاس است به طوری که اگر این مگس به صورت موثری کنترل نگردد قادر است تا حدود 80 درصد محصول باغ را آلوده نموده و از بین ببرد، این مگس در سال یک نسل تولید میکند به این صورت که حشرات ماده در باغات آلبالو و گیلاس در زیر پوست میوه این درختان تخم ریزی می کند و لاروهایی که از تخم ها خارج می شوند از گوشت میوه آلبالو تغذیه نموده و موجب لهیدگی و گندیدگی میوه ها در محل تغذیه می شوند، لاروها علاوه بر تغذیه فضولات خود را نیز در داخل میوه باقی می گذارند و از این طریق نیز موجب خسارت به میوه می گردند.
نکته جالب در مورد مگس گیلاس که موجب افزایش خسارت آن نیز می شود این است که میوه تنها توسط یک حشره ماده آلوده می شود به طوری که گویا حشرات ماده میوه ای که آلوده میکنند را علامت گذاری کرده و حشرات ماده دیگر برای تخم گذاری به سراغ این میوه نمی آیند و به این صورت میوه های بیشتری در باغ مورد حمله قرار گرفته و آلوده می شوند، این لاروها پیش از برداشت میوه از میوه های آلوده خارج شده و روی خاک می افتند و در آنجا به شفیره تبدیل می شوند، بنابراین مگس گیلاس زمستان را به صورت شفیره در داخل خاک و یا میوه آلوده ریخته شده پای درختان سپری میکند.
-
کنه قرمز اروپایی:
یکی دیگر از آفات مهم درختان آلبالو و گیلاس کنه قرمز اروپایی با نام علمی Panonychus ulmi است این کنه در اکثر باغات میوه یافت می شود اما خسارت آن در باغات آلبالو چشم گیر است. این کنه دارای رشد بسیار زیادی است و به صورت تهاجمی درختان آلبالو را مورد حمله قرار می دهد. از آنجا که کنه ها جزو آفات مکنده هستند؛ ضمن تغذیه از برگ ها و مکیدن شیره ی گیاهی، موجب ایجاد لکه نکروتیک در روی برگ شده و در نهایت خشک شدن برگ ها و برگ ریزی در درختان آلبالو و گیلاس را به دنبال دارد که باعث کاهش سطح فتوستنز از یک سو و از سوی دیگر کاهش میزان شیره ی گیاهی شده و در نتیجه درخت ضعیف شده و در پی آن میوه ها کوچک و بی کیفیت می شوند.
-
سرخرطومی گیلاس:
این حشره نیز جزو آفات مهم درختان آلبالو و گیلاس است که در آغاز فعالیت، برگ های جوان و تازه درخت را مورد تغذیه قرار می دهد پس از آن با سوراخ نمودن میوه و تخم ریزی در داخل میوه و تغذیه لاروها از بافت میوه باغث لهیدگی و به اصطلاح کرمو شدن میوه و کاهش کیفیت میوه شده و این میوه های آلوده دیگر قابل استفاده نیستند. بدین ترتیب موجب کاهش کمیت میوه و کاهش میزان برداشت و سود حاصل از باغ می گردد.
-
شته ها و شپشک های آلبالو:
این حشرات مکنده جزو آفات خسارت زا در باغات آلبالو هستند؛ چرا که با تغذیه از برگ ها و مکیدن شیره گیاهی موجب ضعیف شدن درختان آلبالو می شوند و در نتیجه کمیت و کیفیت میوه به دلیل ضعف درخت کاهش می یابد. ضمن اینکه درختان ضعیف شده مستعد آلودگی به سایر آفات و عوامل بیمارگر می شوند.
-
پوسیدگی های ریشه های درخت آلبالو:
یکی از بیماری هایی که خسارت جبران ناپذیری به باغات میوه از جمله آلبالو وارد می کنند، پوسیدگی ریشه درختان میوه است که توسط قارچ های مختلف از جمله جنس های Verticillium، Fusarium، Armillaria و Phytophtora ایجاد می شوند؛ که این قارچ ها باعث ایجاد پوسیدگی های مختلف روی ریشه درختان میوه از جمله آلبالو شده و موجب اختلال در ترانسفر آب و مواد غذایی به اندام های هوایی درختان می شود. در نتیجه علایمی مانند کوچک ماندن برگ ها و میوه ها، زرد شدن برگ ها، ریزش پیش از موعد برگ ها و میوه ها و تضعیف درخت و در نهایت زوال درخت را به دنبال دارد.
برای داشتن درختان آلبالو سالم و پربار شما می توانید با کارشناسان باتجربه و تیم متخصص سمپاشی شمیرانات در تماس باشید. ما در شرکت سمپاشی شمیرانات برای تضمین کیفیت کار و رضایت مشتری در انتهای کار به شما ضمانت نامه کیفیت اراده خواهد شد.